Au ajuns la Târgovişte primele 11 autobuze Mercedes Citaro Hybrid

Primele 11 autobuze noi, marca Mercedes-Benz, modelul Citaro Hybrid, din lotul de 28 de unităţi contractate, a ajuns miercuri dimineaţa la Târgovişte. A fost un eveniment important, practic momentul la care a fost restartat transportul public local de persoane. Au fost prezenţi la recepţia acestor moderne mijloace de transport în comun primarul Cristian Stan, Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Cristian Avanu, administratorul public al judeţului, Gabriel Boriga – city manager, viceprimarii Monica Ilie şi Cristian Rădulescu şi reprezentanţi ai firmei Mercedes.
Potrivit primarului Cristian Stan, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând din acest an, va oferi târgoviştenilor condiţii excelente de transport.
Autobuzul Citaro, reprezintă coloana vertebrală a transportului public întoată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate.
Versiunea Hybrid a acestui autobus şi-a dovedit performanţele privind fiabilitatea şi rentabilitatea, fiind achiziţionat, în volume semnificative, de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid.
A mai amintit primarul Cristian Stan că celelalte 17 autobuze din acest lot sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare, această achiziţie fiind numai una dintre componentele unui amplu proiect European, cu o valoare de 170 de milioane de lei, care include modernizarea culoarelor de transport, amenajarea unui depou, a două staţii de capăt şi a staţiilor de traseu. Într-o etapă ulterioară vor mai fi achiziţionate încă 12 autobuze.
În contextul acestui eveniment, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan a precizat că, prin modernizarea transportului urban din Târgovişte, va creşte eficienţa acestui sector în beneficiul locuitorilor, care vor avea mijloace de transport moderne, civilizate şi nepoluante:
„Astăzi este un eveniment important pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Aşa cum a spus şi domnul primar, aparatul tehnic şi conducerea Primăriei Municipiului Târgovişte au început de mult timp proiecte importante şi încep să se vadă roadele tuturor proiectelor finanţate din bani europeni. De astăzi, gradul de confort al târgoviştenilor creşte şi, tot de astăzi, municipiul Târgovişte beneficiază de transport comun de înalt nivel, la fel ca şi alte capitale din Europa şi nu numai. Este un prim pas, iar împreună cu primarul municipiului Târgovişte avem şi alte proiecte pe care le vom derula la nivelul oraşului nostru, proiecte pe bani europeni, în exerciţiul financiar 2021 – 2027. Felicitări conducerii primăriei municipiului Târgovişte! Vă asigur că vă vom fi alături, în implementarea tuturor proiectelor!”
Primarul Cristian Daniel Stan: „Astăzi, municipiul Târgovişte trăieşte un moment important pe ceea ce înseamnă investiţiile pe care administraţia locală târ-govişteană le implementează pe fonduri europene. Primul lot important de autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid comandat a ajuns în Târgovişte. Vestea bună este că duminică mai vin încă 6, iar săptămâna viitoare le vom avea pe toate la Târgovişte, deci 28 de autobuze Mercedes-Benz. Valoarea celor pe care le avem astăzi este de aproximativ 5.000.000 Euro. Per total, contractul pe care administraţia târgovişteană îl implementează – modernizarea transportului public în comun – depăşeşte 160.000.000 lei. Este vorba despre un contract care, în afara celor 28 de autobuze, mai presupune, în etapa a doua, achiziţia a încă 12 autobuze, suplimentar, aşadar vom avea 40 de astfel de vehicule. De asemenea, se vor reabilita câteva artere rutiere importante din municipiul Târgovişte. Este vorba despre Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol I, Strada Gării, Strada Lt. Stancu Ion, pasajul din zona Pavcom, construirea unui depou, iar aici, în zona Complexului Turistic de Nataţie – a trei staţii de capăt şi reabilitarea staţiilor de traseu din municipiul Târgovişte. Tot transportul public din municipiu va fi modernizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană. Este un moment de satisfacţie pentru noi, cei din administraţia publică locală târgovişteană, pentru că, după foarte foarte mult timp, iată că municipiul Târgovişte va beneficia în sfârşit de mijloace de transport moderne, cu nimic mai prejos decât mijloacele de transport folosite în oraşe importante din Europa.”
Dotări ale Mercedes-Benz Citaro
Hybrid:

 • Senzori numărare călători;
 • Sistem informare călători audio-video în/out bus – panouri LED;
 • LCD – 21.5″;
 • Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare şi 2 camere exterioare;
 • Sistem comunicare audio-video şofer-călători;
 • Computer de bord;
 • Echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la şofer, cu opţiune de validare;
 • Validator dual;
 • Modul comunicaţii autobuz-CAN;
 • Terminal controlori;
 • Automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz);
 • Sistemintegrat de gestiune şi diagnosticare electronică;
  Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TREI MEDALII PENTRU ATLETELE DE LA CS TÂRGOVIŞTE

Evoluţii şi rezultate foarte bune pentru atletele Clubului Sportiv Târgovişte la ediţia din acest an a Campionatului Naţional Indoor pentru juniori 3 (U16), găzduit de Sala de Atletism din Bacău, la sfârşitul acestei săptămâni. Sportivele clubului nostru au încheiat competiţia cu fruntea sus şi au reuşit să urce de trei […]