ATENŢIE, VITEZA POATE UCIDE!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, în special a celor generate de nere-spectarea regimului legal de viteză.
Astfel, au fost aplicate 321 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 129 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 6 pentru depăşiri neregulamentare.
De asemenea, în urma abaterilor comise de către pietoni şi biciclişti, poliţiştii au aplicat 29 de amenzi.
Ca măsură complementară, au fost reţinute 12 permise de conducere, dintre care 5 pentrudepăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!
Valoarea vitezei şi imaginea maşinii, cu numărul de înmatriculare, vor rămâne înregistrate pe cârdurile de memorie ale aparatelor radar, montate pe autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate.
Viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie, întrucât reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului, şocul devine mai puternic, iar consecinţele dramatice.
Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.
Nu uitaţi! Viteza induce stres întrucât îl obligă pe şofer să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi, astfel, îi scade vigilenţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Elev arestat după ce a bătut un coleg

Un adolescent de 16 ani, elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „lordache Golescu” din Găeşti a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, el fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Potrivit investigaţiilor efectuate […]