ATENŢIE sporită în trafic!

Pentru călătorii în siguranţă, poliţiştii le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi să ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial pe un carosabil ud.
Atunci când vă deplasaţi cu autoturismul, în condiţii de vizibilitate redusă sau carosabil ud, poliţiştii vă sfătuiesc să păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.
Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după o asigurare temeinică! De altfel, este necesar să conduceţi prudent şi să fiţi atenţi la ceilalţi participanţi la trafic.
Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, bicicliştilor şi conducătorilor vehiculelor cu tracţiune animală.
Totodată, pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
Nu stânjeniţi sau obstrucţionaţi vizibilitatea în trafic prin opriri sau staţionări neregulamentare.
De asemenea, poliţiştii le reamintesc pietonilor şi bicicliştilor că este necesar, pentru a putea fi vizibili în trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.
Fiţi responsabili şi respectaţi cu stricteţe regulile privind circulaţia pe drumurile publice pentru evitare producerii unor evenimente negative!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii, alături de cetăţeni, de Bobotează

Cu ocazia Marii Sărbători a Botezului Domnului (Boboteaza), jandarmii dâm-boviţeni asigură măsurile de ordine publică pe timpul procesiunilor şi slujbelor religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană şi Catedrala Eroilor din Municipiul Târgovişte, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta şi Schitul Peştera.Totodată, jandarmii vor adopta măsuri specifice astfel încât manifestările tradiţionale prilejuite de obiceiurile […]