Atenţie ! Motocicliştii există în trafic

Poliţiştii desfăşoară acţiuni în trafic pentru conştientizarea şoferilor că pe stradă circulă şi motociclişti, cărora trebuie să le acorde mai multă atenţie, dar şi pentru informarea motocicliştilor pentru adoptarea unei conduite rutiere preventive.
RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI
Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.
Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.
Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi -şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus. Utilizaţi o cască de protecţie omologată -care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.
Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.
Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrov-zoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule. Poliţia Română vă doreşte drum bun!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A PRODUS UN ACCIDENT DE CIRCULAŢIE ŞI A FUGIT

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un bărbat de 30 de ani, din Şotânga.Pe parcursul acestei zile, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unei măsuri preventive.Din cercetări a reieşit că, în seara […]