Published On: joi, nov. 9th, 2017

Atenţie la înşelăciunile prin metoda apelului telefonic fals, dintr-o ţară străină, denumit „one ring”!

nichiduta.ro

Metodele de înşelăciune „premiul” şi „accidentul” au făcut sute de victime în întreaga ţară. Acum, escrocii au inventat o altă modalitate de înşelăciune -apelul telefonic fals, dintr-o ţară străină, denumit „one ring”! Capcana întinsă de escroci îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav prin prezentarea unei false stări de urgenţă. Cer bani
De cele mai multe ori, persoanei apelate i se cere să depună o sumă de bani într-un cont, care îi este comunicat, sau să îmnâneze banii personal unei alte persoane, care se prezintă la domiciliul victimei sau cu care victima se întâlneşte personal. Această persoană, complice cu cel de la telefon, prezintă încredere, atât prin felul cum este îmbrăcată, dar şi printr-un vocabular decent, ia banii şi se face repede nevăzută. În momentul în care victima realizează că a fost înşelată, este prea târziu pentru a mai recupera banii şi se adresează poliţiei.
Pentru a nu deveni victime ale unor înşelăciuni, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
– Nu luaţi în considerare apelurile venite din ţări unde nu aveţi rude sau prieteni.
– Dacă aţi observat un apel pierdut de la un astfel de număr, nu sunaţi înapoi pentru a evita o eventuală suprataxare.
– Nu luaţi în considerare mesajele prin care, fără temei, sunteţi anunţat câştigător al vreunui concurs.
– Nu achitaţi sume de bani în avans pentru ridicarea unor premii.
– Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon.
– Nu daţi curs solicitărilor de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi, în mod conştient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă!
– Nu trimiteţi prin email sau prin fax datele personale sau copii după cartea de identitate sau de pe carduri de credit/debit.
– Dacă suspectaţi comiterea unei astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările ce se impun!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro