Atenţie la drum! Vremea se înrăutăţeşte şi în judeţul nostru!

Meteorologii anunţă că vremea se schimbă radical. Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi peste media lunii octombrie, sunt anunţate ploi, temperature scăzute şi chiar lapoviţă în unele zone.
În contextul unui carosabil umed, poliţiştii din Dâmboviţa le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan şi să nu bruscheze comenzile vehiculului. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Este absolut necesar ca ştergătoarele şi instalaţia de climatizare să funcţioneze perfect. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc. Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule! Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după o asigurare temeinică! Nu îngreunaţi traficul prin opriri sau staţionări în locuri nepermise.Manifestaţi atenţie la pietoni şi la alte categorii de participanţi la trafic! Respectaţi-vă partenerii de drum!
Când echipăm maşina de iarnă
Teoretic, maşina ar trebui „încălţată” cu cauciucuri de iarnă în momentul în care temperatura de afară atinge sau coboară sub 7 grade Celsius. Practic, anvelopele trebuie obligatoriu folosite atunci când afară ninge, este lapoviţă sau circuli pe porţiuni de drum cu zăpadă sau polei. După cum se observă, nu există o dată anume de la care trebuie să ai pneuri pentru sezonul rece. Acest lucru ţine numai şi numai de vreme.
Ce anvelope trebuie să cumperi
Recomandat este să achiziţionezi numai anvelope noi şi să le eviţi pe cele deja uzate, care se vând la mâna a doua. Ştim că acestea din urmă sunt mai ieftine, dar nu ar trebui să faci astfel de compromisuri, deoarece sunt în joc siguranţa şi chiar viaţa ta. Legea îţi permite să cumperi anvelope de iarnă, cât şi all seasons. Diferenţa între pneurile de iarnă şi cele all seasons
Potrivit legii, ai voie să circuli atât cu anvelope de iarnă, cât şi cu anvelope all season. Cele de iarnă au inscripţionat pe partea laterală simbolul alpin, adică un munte cu trei piscuri şi un fulg de nea şi marcajele MS (mud and snow, adică noroi şi zăpadă). Anvelopele all seasons prezintă doar marcajele MS. Trebuie să ştii că unele anvelope destinate tuturor sezoanelor au marcate lateral cuvintele ALL SEASONS, dar acest lucru nu este obligatoriu. Alte anvelope au marcate patru pictograme alăturate simbolizând toate anotimpurile, dar nici acest lucru nu este obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

269 de poliţişti în acţiune la nivelul întregului judeţ

În cursul zilei de vineri, patrulele de poliţie au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. De asemenea, poliţiştii au aplicat 337 de sancţiuni contravenţionale, au constatat 15 infracţiuni, iar pentru neregulile descoperite în trafic, au reţinut 8 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare. La data […]