Atenţie la coşurile de fum!

Incendiu la acoperişul unei locuinţe, în comuna Gura Foii.
Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi şi au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Gura Foii.
La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau la acoperişul unei locuinţe din cadrul gospodăriei.
Intervenţia promptă a pompierilor găeşteni a salvat din calea flăcărilor cealaltă casă din cadrul gospodăriei şi construcţiile de pe proprietatea învecinată.
Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înreg-istrându-se doar pagube materiale. A ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 60 mp.
Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului este jarul sau scânteile provenite de la un coş de fum.
Pentru siguranţa locuinţei sau gospodăriei dumneavoastră:

  • Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a sobelor şi a coşurilor de fum!
  • Zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor; Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului! Cetăţeni, nu uitaţi!
  • Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a fost nominalizat ca membru titular în cadrul delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a fost nominalizat de către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România la funcţia de membru cu drepturi depline la Comitetul European al Regiunilor (CoR). În perioada următoare, delegaţia României la CoR va participa la sesiunea plenară constitutivă, iar membrii aleşi vor reprezenta ţara […]