Atenţie la căpuşe!

Atenţie la căpuşe, rămâne doar un pas până când acestea îşi găsesc ca gazdă un animal de companie sau chiar un om, ploile şi vremea caldă din ultima perioadă au făcut ca iarba să crească foarte mult, iar căpuşele să se poată ascunde foarte bine.
Boala Lyme, de care cei muşcaţi de căpuşe se tem atât de mult, este declanşată doar de căpuşele purtătoare de bacterii Borrelia.
Ce avem de făcut în cazul unei muşcături.
Trebuie să meargă în serviciul ambulator de la chirurgie sau la medicul de familie pentru extragerea căpuşei.

Căpuşa nu trebuie extrasă de persoana respectivă, pentru că există riscul de a fi maltratată, moment în care microbul este împins în circulaţia persoanei respective.
În cazul în care este vorba de o căpuşă purtătoare de bacterie, există unele semne care indică acest fapt. Este vorba de apariţia unei erupţii, cu aspectul unei placarde, pete mari, roşii, în diverse părţi ale corpului.
Tratamentul profilactic durează o singură zi.
În cel mai scurt timp pe spaţiile verzi din Târgovişte începe şi campania de dezinsecţie, împotriva ţânţarilor şi căpuşelor, lucru care nu s-a putut face până acum din cauza ploilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O clipă de neatenţie îi putea costa viaţa

Din primele cercetări a rezultat faptul că pe DN 72, la ieşirea din localitatea Dărmăneşti, un şofer de 74 ani, în timp ce conducea auto marca Logan, a avut alte preocupări în timpul conducerii şi s-a răsturnat cu autoturismul în afara părţii carosabile.În autoturism se mai afla o femeie de […]