ATENŢIE CUM ŞI UNDE FOLOSIŢI CARDUL BANCAR!

Poliţia atrage atenţia că în această perioadă cardurile sunt o tentanţie pentru hoţi şi multe bancomate ar putea să fie compromise. Odată ce cardul este introdus într-un astfel de ATM, hoţii vor clona datele şi ulterior vor avea şi ei acces la bani.
Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.
De asemenea, alt mod de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este „bucla libaneză” – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un „binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din ban-comat.
Pentru a nu fi victimă a infracţiunilor de tip skimming, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:
Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!
Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
Dacă vi se blochează cardul în banco-mat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul persoanelor necunoscute şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!
Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!
Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatu-lui nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.
Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomat-ului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În curând se pune capăt calvarului de pe DN 71 - Pucioasa

După cum ştim DN 71 a ajuns un adevărat coşmar pentru şoferii care trec prin Pucioasa. S-a tot lucrat de câţiva ani la reţeaua de canalizare şi reţeaua de apă, iar acum este nevoie de puţină ploaie ca să se lase drumul sau să se formeze adevărate lacuri, mai de […]