„Atelierele CRED -Bune practici în educaţie”

0 0

Proiectul „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” marchează un nou moment important în implementarea activităţilor din cadrul CRED. Este vorba despre debutul seriei de work-shop-uri „Atelierele CRED – Bune practici în educaţie”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România.
Primul eveniment, dintr-o serie totală de 90, desfăşurate în fiecare judeţ al ţării şi în Bucureşti, pe parcursul a doi ani şcolari, a fost organizat, luni, 24 mai.
Atelierul „Valorificarea activităţilor extracurriculare şi extraşcolare în dezvoltarea competenţelor elevilor” în intervalul orar 8.30 – 17.00. Atelierele CRED respectă cu stricteţe reglementările legale privind prevenţia, în contextul epidemio-logic actual.
La nivel naţional, în cadrul celor 90 de workshop-uri vor participa 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial – dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale şcolare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanţi ai partenerilor sociali etc. Fiecare eveniment va avea caracter interactiv, în care se va urmări valorificarea experienţei şi expertizei participanţilor în implementarea curriculumului naţional centrat pe competenţe-cheie.
De asemenea, formatul va facilita reflecţia participanţilor cu privire la condiţiile de transfer ale unor bune practici şi la posibile arii de cooperare. în luna mai, au fost şi vor fi organizate workshop-uri din seria „Atelierele CRED – Bune practici în educaţie”, în următoarele judeţe din ţară:

  • Marţi, 25 mai – Alba, Covasna şi Cluj
  • Joi, 27 mai – Botoşani şi Dâmboviţa. Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educaţional românesc şi vizează învăţământul primar şi cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Şcolii. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel naţional şi are 12 parteneri (instituţii publice): Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare şi 3 Inspectorate şcolare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prin Programul Rabla Clasic 2021, până în prezent, au fost achiziţionate 7.336 de autovehicule şi o motocicletă

In cadrul Programului Rabla Clasic 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 18.245 persoane fizice.Până în prezent au fost achiziţionate 7.336 de autovehicule şi o motocicletă.De asemenea, pentru persoane juridice au fost aprobate şi publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu prima listă conţinând 115 dosare acceptate pentru 157 autovehicule.In cadrul […]