Published On: mar, mart. 6th, 2018

Astăzi se încheie simularea Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa aVIII-a

nichiduta.ro

Conform Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3109/29.01.2018, ieri a avut loc simularea probei la Limba Română a
examenului de Evaluare Naţională, cea de a doua probă, Matematica, fiind programată în această dimineaţă.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean, sunt asteptaţi să susţină simularea celor două probe 4662 elevi înscrişi în clasa a VlII-a, în unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa. Pentru că probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30 iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Simularea Evaluării naţionale se face în condiţii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfăşurarea corectă a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.
La finalul săptămânii trecute au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul şcolar şi cu persoanele de contact de unităţile de învăţământ şi au fost instruiţi membrii comisiilor de organizare a simulării din unităţile şcolare.
Pentru simularea Evaluării Naţionale au fost organizate la nivel judeţean 132 de centre în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasă a VIII-a.
Totodată, elevii se vor obişnui cu atmosfera de examen, vor parcurge toţi paşii corespunzători unui astfel de examen. fn urma desfăşurării acestor simulări se vor realiza rapoarte ale unităţilor de învăţământ care vor cuprinde şi planuri de acţiune cu măsuri de remediere a situaţiei, acolo unde acestea se impun. Pe baza acestor rapoarte ISJ Dâmboviţa va elabora un raport care analizează rezultatele simulărilor în care va fi cuprins şi un plan de monitorizare, control şi remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulţumitoare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro