Astăzi, in instituţiile de învăţământ, debutează programul: „SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!” despre asfaltarea unor drumuri de exploatare agricolă, pe o lungime de aproape opt kilometri.

Date:

scoalaSăptămâna 1 – 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ, iar programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura în conformitate cu un orar special, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al ISJ Dâmboviţa, Mihaela Anton. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.
În perioada 2 – 7 aprilie 2013, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi, după caz, ale concursurilor şcolare.
În programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elaborat şi organizat de fiecare unitate de învăţământ, vor fi incluşi toţi copiii preşcolari/elevii şi toate cadrele didactice. Tipurile de activităţi care pot fi organizate în cadrul programului pot include: activităţi culturale; activităţi tehnico-ştiinţifice; activităţi sportive; activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relaţii şi comunicare etc.); activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos (inclusiv referitoare la dependenţă de calculator, siguranţă pe internet etc.); activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă etc.); activităţi de educaţie rutieră, PSI, educaţie pentru reacţii corecte în situaţii de urgenţă etc.
Aceste activităţi se vor organiza sub diferite forme, de exemplu: ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educaţie media şi cinematografică; competiţii organizate la nivelul şcolii, al grupurilor de şcoli, al localităţii sau al judeţului; mese rotunde, dezbateri; activităţi de voluntariat sau de interes comunitar; campanii antitutun/antialcool/antipolu-are/de prevenire a delincvenţei juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc.; proiecte comunitare, de responsabilitate socială; peer-education; schimburi de experienţă; vizite de studii; tabere/şcoli de creaţie sau de cercetare; parteneriate educaţionale şi tematice la nivel de unităţi de învăţământ, pe plan intern şi internaţional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă şi în proiecte.
Conducerile unităţilor de învăţământ vor asigura popularizarea programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la nivel local pentru crearea unui impact pozitiv al activităţilor organizate, atât la nivelul unităţii de învăţământ, cât şi la nivelul comunităţii. Unităţile de învăţământ sunt încurajate să permită participarea părinţilor, a voluntarilor, a reprezentanţilor mass-media şi a publicului larg la activităţile care se pretează la acest tip de deschidere spre comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cazare Confortabilă la Prețuri Accesibile: Blue Sky Hotel din Eforie Nord

Anul 2023 a fost un an fantastic pentru a...

Viitorii jandarmi se recrutează și la Jandarmeria Dâmbovița 

 Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mircea cel Bătrân” Dâmbovița  recrutează...

Evită orice tip de oferte și alege să rămâi în siguranță!

Oricât de tentant ar suna o ofertă de muncă...

Prohibiție , pescuitul este interzis în habitatele piscicole naturale!

Timp de 60 de zile este interzis pescuitul comercial,...