Published On: mie, apr. 3rd, 2013

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ a împlinit trei ani de activitate

nichiduta.ro

asociatia floare de coltLa sfârşitul săptămânii trecute, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ a împlinit trei ani de activitate. Înfiinţată din dorinţa unui grup de prieteni, buni cunoscători în ale muntelui, dar şi în ale lucrului cu tinerii, organizaţia a luat fiinţă firesc şi a crescut an de an, datorită sprijinului primit permanent din partea membrilor, voluntarilor, partenerilor sau finanţatorilor săi.
„Asociaţia Ecologică Floare de Colţ îşi desfăşoară activităţile în cadrul a patru programe reprezentative: „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă” – proiecte desfăşurate în mijlocul naturii, bazate pe metodele educaţiei non-formale, în cadrul căruia s-au desfăşurat până acum 28 de etape, la care au participat 1700 de persoane, „Răspund prezent” – proiecte de implicare şi responsabilitate socială, „Armonie şi culoare” – proiecte care se desfăşoară în instituţii de învăţământ şi „Edelweiss” – proiecte în străinătate sau în parteneriat cu alte ţări”, a declarat prof. Marius Prundaru, preşedintele AEFC.
„În cei trei ani de activitate, organizaţia a derulat 87 de activităţi sau proiecte, dintre care 12 au fost finanţate cu o sumă în valoare totală de 102.374 lei, printre finanţatori numărându-se: Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi Corpul Păcii.
Cei mai importanţi parteneri în aceşti ani ne-au fost: Primăria oraşului Fieni, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Primăria Municipului Târgovişte, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi Primăria comunei Moroeni.
Asociaţia a aderat la Grupul de acţiune Locală „Bucegi – Leaota” şi la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa, iar în perioada aprilie 2011- februarie 2013, a avut în custodie Rezervaţia Naturală Paleontologică Plaiul Domnesc.
În noiembrie 2011, AEFC a fost premiată în cadrul Galei Tânărului Voluntar, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, pentru susţinerea şi promovarea activităţii de tineret.
În decembrie 2012, AEFC, nominalizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, a obţinut, în competiţie cu alte şase organizaţii din ţară, premiul „O societate verde – O societate curată”, oferit în cadrul Galei Premiilor Revistei Info Mediu Europa – Ediţia a IV.
În prezent organizaţia are 14 membri, majoritatea tineri şi 51 de voluntari, majoritatea cadre didactice, care se implică în activităţile asociaţiei.
Şi pentru că a început Săptămâna Altfel în şcoli, ne face plăcere să vă anunţăm că Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în partene-riat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” Pucioasa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, derulează, în perioada 1-7 aprilie 2013, proiectul „SĂ ŞTII MAI MULTE de la natură – SĂ FII MAI BUN cu ajutorul ei”. În proiect s-au înscris deja peste 250 de elevi şi profesori de la 11 şcoli”, a mai precizat prof. Marius Prundaru.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro