Asociaţia Chindia Jurasic Park UN IUBITOR AL MUNTELUI A PLECAT SPRE CERURI

Vasile (Vali) Băcanu, născut pe plaiurile Ghirdovenilor, a iubit oamenii, natura, dar mai ales muntele, cu o dăruire fără seamăn.
A fost absolventul primei promoţii (anii 70) a Şcolii de ghizi a B.T.T.-ului Dâmboviţa, iar de atunci a „dăscălit”, în calitate de monitor, zeci de promoţii de ghizi. A fost membru fondator al Clubului de Turism „Chindia” (15 decembrie 1983), apoi a înfiinţat şi a condus Clubul de alpinism „Morena” din Moreni, club pe care l-a afiliat la „Clubul Alpin Român” reuşind să ajungă, într-una din expediţii, în munţii Scoţiei. A făcut parte din echipa Asociaţiei de Turism „Chindia” cea care, în 1996, a dus simbolurile Târgoviştei şi ale României în Caucaz, pe cele mai înalte cote ale Europei.
A fost membru al formaţiei Salvamont Dâmboviţa mulţi ani de zile îndrumând, sau chiar salvând, sute de turişti pe cărările Bucegilor sau ale Leaotei. Este Membru de onoare al Asociaţiei „Chindia Jurasic Park” fiind unul din „dinozaurii” activi ai mişcării montane dâmboviţene. Vara aceasta a fost la un prieten din Italia, în Alpii italieni. Era în formă. Acum trei săptămâni a fost în ultima (din păcate şi la propriu) ascensiune montană, pe „Acul Crucii” – Acele Morarului din Bucegi. Poate, un loc simbolic, important pentru un om credincios. Ieri a plecat mai sus, în ceruri, să ne vegheze şi să ne înveselească mereu, în momentele noastre de tihnă, în jurul focului de tabără.
Drum bun, printre stele, Vali!
Nicu Posta,
în numele a sute, poate mii, de prieteni montaniarzi din toată ţara

One thought on “Asociaţia Chindia Jurasic Park UN IUBITOR AL MUNTELUI A PLECAT SPRE CERURI

  1. Pentu cei care nu stiu adevărul în totalitate.Incepând cu ani 90 a activat ca salvamontist în echipa damboviteana , dai cand sute de vieți omenești.Din 2013 ;prin „grija „celui care s-a supranumit „salvatorul din Bucegi”a fost nevoit sau constrans să se retragă din echipa Salvamont ca mai toți cei care în decursul anilor au avut o adevărată activitate de salvare montană nu care este în prezent.A avut tăria de caracter sa spuna lucrurilor pe nume despre toate magariile care erau făcute de fostul si actualul „salvator sef”Profesoru Diaconescu.Atunci când cei care conduc județul vor realiza că au zero realizări în salvare montană timp de peste 6 ani poate se va schimba ceva.
    Pana atunci va trebui să îl onorăm pe Vali Bacanu petru ce fost si tot ce a făcut pentru semenii sai.
    Dumnezeu sa te primească în regatul sau suflet bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL