Asiguratorii vor fi obligaţi să efectueze constatarea daunelor în maxim cinci zile lucrătoare de la notificare

masiniAsiguratorul RCA va avea obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea făcută de către persoana păgubită se precizează în modificarea adusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la norma 23/2014 privind asigurarea RCA. Măsura va intra în vigoare după publicarea acesteia în Monitorul Oficial şi este menită să urgenteze soluţionarea dosarelor de daună, în condiţiile în care anterior nu era precizat clar în legislaţie în cât timp trebuie făcută constatarea pagubelor, aceasta fiind una dintre cauzele întârzierii plăţii despăgubirilor cuvenite.
În forma de până acum, norma 23/2014 nu prevedea un termen privind efectuarea constatării
pagubelor.
• „Art. 39. – (1) Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unor accidente de vehicule, persoanele păgubite se adresează în vederea avizării daunei asiguratorului RCA cu care proprietarul vehiculului, răspunzător de producerea accidentului, a încheiat asigurarea obligatorie RCA, la reprezentanţa de despăgubiri, la Asociaţia „Fondul de protecţie a victimelor străzii” ori către BAAR, în calitatea sa de birou gestionar.
• (2) Avizarea unei daune în legătură cu producerea unui eveniment asigurat prin poliţa de asigurare RCA obligă asiguratorul RCA răspunzător să deschidă dosarul de daună, să efectueze constatarea pagubelor, să comunice în scris părţii prejudiciate cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru soluţionarea pretenţiilor de despăgubire şi să soluţioneze cererea în termenul legal. • (3) Asigurătorul are obligaţia înregistrării tuturor documentelor depuse la dosarul de daună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În B2 (Vest) se anunţă o primăvară incediară. Chindia va avea adrenalină din plin

Capitolele veniri şi plecări la Chindia Târgovişte sunt simple. Au venit Ciprian Honciu (CS Mioveni) şi Cristian Neguţ (Urban Titu) şi au plecat Marius Ene şi Antonio Cruceru. Honciu e soluţia perfectă, iar Neguţ e fotbalistul ideal. Sunt transferuri care n-au lovit la „portofel” clubul târgoviştean. Chindia deşi se află […]