ARADUL A MAI CÂŞTIGAT UN TROFEU LA TÂRGOVIŞTE

Mihai ROŞOIU

aradLiderul la zi al sezonului regular al Ligii Naţionale de Baschet Feminin, BC Universitatea Vasile Goldiş ICIM Arad, a reuşit, joi seară, să cucerească mult râvnitul trofeu al Cupei României, ediţia 2013/2014, după ce gruparea pregătită de antrenorul Jose Araujo s-a impus în ultimul act al FINAL 4 în faţa ACS Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul de 67-61 (15-17, 21-13, 15-11, 16-20).
După trei sezoane, BC Universitatea Vasile Goldiş ICIM Arad a reintrat în posesia Cupei României, reuşind să câştige, joi seara, finala întrecerii KO, găzduita de Sala Sporturilor din Târgovişte. Având un moral deosebit în urma succesului din semifinale, fază în care a dispus chiar de deţinătoarea trofeului, CSM Târgovişte, arădencele au încercat încă din primele acţiuni ale finalei cu ACS Sepsi Sf. Gheorghe să preia iniţiativa şi săa se instaleze la cârma jocului. Numai că, gruparea pregătită de antrenorul Zoran Mikes a reuşit să intre mai repede în joc şi după momente bune de dominare a terminat cu un avantaj minim primul sfert: 17-15. Următoarele zece minute au fost la discreţia campioanei en-titre, care au scos la rampă principalele „guri de foc”, Engelman, Rhoas şi Williams, şi au preluat conducerea pe tabelă, intrând la vestiare cu un avans de şase „lungimi”: 36-30. La reluare, echilibrul s-a menţinut pe teren pentru câteva minute, pentru ca, în finalul sfertului al treilea, găsind soluţii mai bune atât în atac, cât şi apărare, aradencele să se desprindă până la 51-41. Cu Prahalis în zi de graţie, ACS Sepsi Sf. Gheorghe forţează o revenire spectaculoasă, împinsă de la spate şi de îndemnurile fanilor veniţi la Târgovişte să-şi încurajeze favoritele, astfel că finalul se încinge şi devine nerecomandat cardiacilor, în minutul 37 tabela indicând 64-60 în favoarea echipei din Arad. Reuşind să gestioneze mai bine ultima parte a jocului, elevele antrenorului Jose Araujo câştigă „războiul” liberelor şI implicit finala, cu 67-61, spre bucuria micuţei galerii care a străbătut sute de kilometri pentru a fi alături de campioană şi de a sărbători recucerirea Cupei României.
Conform datelor oficiale, punctele echipei căştigătoare au fost marcate de ENGELMAN
(19p, 2×3, 3 rec), RHOADS (14
p, 4 pase, 1 cap), WILLIAMS (13
p, 17 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap), MILOVANOVIC (8 p, 1×3, 5 rec,
1 pasă, 1 int), COKER (6 p, 5
rec), BROOMFIELD (4 p, 13 rec,
1 pasa, 1 int), BORIGA-BROŞOVSZKY (3 p, 1×3, 2 rec,
2 pase, 4 int). De partea cealaltă, punctele învinselor au fost realizate de PRAHALIS (26
p, 4×3, 3 rec, 1 pasă, 3 int), LOYD (15 p, 1×3, 4 rec, 1 pasă, 3 int), WATSON (14 p, 11 rec, 1 pasă, 1 int, 1 cap), PASCALAU (6 p, 3 rec, 2 pase, 2 int, 2 cap).
In finala mică, CSM Târgovişte s-a impus lejer în disputa cu CSBT Alexandria, cu
scorul de 97-67 (35-8, 19-25, 2613, 17-21), la capătul unui joc dominat clar de gruparea pregătită de antrenorul Dan Fleşeriu.
La festivitatea de premiere, preşedintele FRB, Horia Păun, i-a înmânat mult râvnitul trofeu căpitanului echipei BC Universitatea Vasile Goldiş ICIM Arad, Monika Boriga-Broşovszky, o jucătoare model a ultimelor două decenii din baschetul feminin autohton, care a demonstrat şi în acest turneu final că deşi a împlinit 40 de ani în urmă cu două săptămâni, mai are încă multe de spus pe terenul de joc. Plachetele pentru locul secund au fost oferite baschetbalistelor de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe de către secretarul general al FRB, Dan Berceanu, în vreme ce antrenorul federal Tudor Costescu le-a premiat pe sportivele de la CSM Târgovişte iar antrenorul coordonator Svetlana Drăguşin a oferit plachetele pentru locul patru echipei CSBT Alexandria.
La finalul festivităţii de premiere, extrem de bucuros şi trecut printr-o baie de şampanie, antrenorul Jose Araujo a declarat: „Am început finala uşor tensionaţi, şi am greşit câteva acţiuni. Dar este vorba de o finală, şi uneori se întâmplă şi aşa ceva. Am schimbat tactica în defensivă, pentru a reface jocul, şi am luat un pic de avantaj. Doar ca Sepsi este o echipă bună, cu un antrenor pe măsură, şi a tot revenit în joc. Am gestionat mai bine finalul, însă, având o serie de recuperări iar asta s-a reflectat pe tabelă. Toată echipă a muncit enorm pentru acest succes, le felicit pe fete şi ne bucurăm nespus pentru acest trofeu. Nu este deloc uşor să joci într-un interval atât de scurt două turnee finale, şi să vii la FINAL 4 Cupa României după ce ai pierdut finala în FINAL 4 Ligii Europei Centrale!”, a titrat frbaschet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bebeluş mort de foame la Odobeşti

Un băieţel de numai opt luni s-a stins în condiţii suspecte! Copilul cântarea numai 3 kilograme şi jumătate şi spun medicii care l-au văzut. Părinţii spun că s-a simţit râu timp de câteva zile, iar într-un final bunica micuţului a sunat la ambulanţă. Medicii l-au transportat iniţial la Spitalul din […]