Aproape 9000 de dâmboviţeni din categoriile de risc, vaccinaţi antigrial într-o săptămână

În urma notificărilor primate în cadrul sistemului de supraveghere a afecţiunilor respiratorii şi a gripei, datele statistice indică o descreştere a numărului de îmbolnăviri pentru intervalul 29 octombrie- 4 noiembrie, înregistrându-se, în Dâmboviţa, 660 de infecţii respiratorii, faţă de 893 de cazuri diagnosticate în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de viroze respiratorii au fost la copiii din grupele de vârstă 2-4 ani şi 5-14 ani.
Tot în acest interval de raportare, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, au fost imunizate 8889 de persoane, constatându-se o adresabilitate crescută faţă de perioadele anterioare.
Pentru Campania de vaccinare antigripală din sezonul 2018-2019,Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii un număr de 59 220 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite către cabinetele medicilor de familie.
Se recomandă persoanelor care se încadrează în categoriile de risc, să se adreseze medicilor de familie în vederea imunizării.Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurior gripale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Corupţia în şcoli prosteşte...

Oarecum de aşteptat, la brambureala care domină societatea de aproape trei decenii încoace, România a urcat pe primul loc în Uniunea Europeană privind corupţia în şcoli. O poziţie care nu onorează, dimpotrivă, aruncă încă un lighean cu noroi în obrazul acelor cadre didactice care nu pregetă să îşi facă meseria […]