Aproape 2700 de fermieri dâmboviţeni vor fi verificaţi prin teledetecţie sau prin control în teren

APIA – Centrul Judeţean Dâmboviţa a primit anul acesta 24.531 de cereri unice de plată pentru o suprafaţă totală de 122.292,44 ha iar la această dată sunt în desfăşurare activităţile de control pe teren pentru fermierii care au solicitat spijin financiar pentru activitatile agricole.
„Controlul pe teren se face pe un eşantion extras de APIA Central din numărul total de cereri, printr-un program specializat. Anul acesta, vor fi verificaţi 269 de fermieri prin metoda clasică de control la faţa locului şi 2427 de fermieri prin teledetecţie. Precizăm că, nu este obligatorie prezenţa fermierului la vizitele în teren decât pentru fermierii care au accesat măsuri de agromediu şi pentru fermierii care sunt verificaţi pentru constatarea respectării cerinţelor de ecocondiţionalitate. La aceste categorii de fermieri se fac şi controale documentare. Scopul controlului este acela de a se verifica conformitatea declaraţiei fermierului din cererea unică de plată cu realitatea din teren”, ne-au precizat surse din cadrul APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa.
Echipe din cadrul APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa pleacă zilnic în judeţ pentru desfăşurarea activităţilor specifice controlului pe teren şi se fac eforturi pentru încadrarea în calendarul stabilit prin OMADR 15/2018, respectiv finalizarea acestei acţiuni de control la 1 octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Miting de protest la COS Târgovişte

Astăzi, între orele 1416, va avea loc un miting de protest al salariaţilor de la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte. Organizatorii – membri ai Sindicatului Valahia, reclamă faptul că „s-au instituit relaţii feudale de muncă” şi distrugerea sistematică a combinatului, cu girul administratorului special. Prin intermediul unui comunicat de presă, […]