Aprinderea focului în Parcul Natural Bucegi este sancţionată cu amenzi destul de mari

Au fost date amenzi pentru aprinderea focului în Parcul Natural Bucegi. în perioada 19 – 21 iunie a.c., jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat 27 de acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin cam-parea în locuri neamenajate.
Activităţile s-au desfăşurat în zonele Peştera, Padina, Bolboci, Zănoaga, Scropoasa, Dichiu şi Piatra Arsă din Munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane.
În urma acestora au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente şi 5 amenzi în valoare totală de 500 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate şi desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate.
În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Bucegi. În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 100 de materiale informative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Localităţi dâmboviţene, lovite de furia naturii

Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse în judeţul Dâmboviţa, echipaje de pompieri au fost solicitate în mai multe localităţi: Târgovişte, I.L. Caragiale, Cornăţelu (sat Slobozia), Bilciureşti şi Răcari (sat Mavrodin) unde au fost inundate mai multe curţi şi case.În municipiul Târgovişte au fost inundate opt gospodării pe strada Magrini, […]