APIA suspendă primirea cererilor unice până pe 6 aprilie

În perioada 16 martie – 6 aprilie 2020 fermierii nu vor mai putea depune la APIA cererile unice, procedura fiind suspendată ca măsură de prevenţie a răspândirii infecţiilor cu COVID-19. Cel puţin deocamdată nu există informaţii privind şi eventuala decalare a termenelor.
Plăţile directe au o valoare de circa 195 de euro pe hectar şi reprezintă una dintre principalele forme de sprijin din partea Uniunii Europene în agricultură.
Comunicatul APIA:
„Apreciind cu maximă responsabilitate evoluţia COVID-19, conducerea APIA,

susţinută de MADR a luat decizia de a suspenda primirea cererilor unice de plată începând cu data de 16 martie 2020 până la data de 06 aprilie 2020, iar în funcţie de evoluţia virusului vom lua măsurile care se impun.
Menţionăm faptul că activitatea agenţiei se va desfăşura normal, evitând contactul cu publicul.
Convinşi de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauţie impunse în această situaţie, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia.
De aceea, conducerea APIA susţine iniţiativa de a reduce riscul infestării în cazul oricărui angajat al Agenţiei. Cu toţii ştim că munca în echipă, făcută cu seriozitate şi cu conştiinciozitate de fiecare dintre noi, a

dus la atingerea nivelului maxim de performanţă în acest domeniu.
Dar, dincolo de rezultatele care ne onorează şi ne obligă să fim întotdeauna cei mai buni, apreciem faptul că sănătatea fiecăruia trebuie să reprezinte în această situaţie nemaiîntâlnită, prioritatea acestei Agenţii. Măsura luată reprezintă o dovadă a respectului pe care trebuie să îl manifestăm înainte de toate faţă de noi înşine.
Fermierilor noştri, beneficiari direcţi ai tuturor formelor de sprijin acordate prin APIA, le transmitem rugămintea de a se solidariza cu efortul nostru de a reduce expunerea în faţa acestui virus şi îi asigurăm de faptul că le vor fi respectate toate drepturile.
APIA transmite angajaţilor şi fermierilor să respecte cu stricteţe toate normele impuse în aceste momente şi le doreşte tuturor multă sănătate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DUMITER (CHINDIA TÂRGOVIŞTE), PRINTRE CEI CARE AU MARCAT GOLURI... "ROTUNDE"

Etapa a 2-a din playoff/out a consemnat atingerea bornei de 500 de goluri înscrise în ediţia curentă, performanţă stabilită în meciul Academica Clinceni – Viitorul 2-3. lată care sunt reperele de până acum: Golul 1: Jonathan Rodriguez, 13.07.2019, Astra Giurgiu – FC Botoşani 2-2. 100: Gabriel lancu, 12.08.2019, Viitorul Constanţa […]