APIA primeşte cereri pentru rambursarea diferenţei de acciză la motorină

tractorAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte potenţialilor beneficiari că, până la 31 ianuarie 2014 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV / 2013.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2013, de 1,399 lei / litru de motorină.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru trimestrul IV -2013, a fost aprobat acordul de finanţare pentru 156 de fermieri dâmboviţeni şi se iau în calcul facturile de achiziţie emise după data de 10 octombrie 2013.
Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TÂRGOVIŞTE - ASTĂZI SE SEMNEAZĂ PLANUL INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANĂ PENTRU MICRORAIONUL VI

Târgovişte este beneficiara unui important proiect de dezvoltare a localităţii. Este vorba despre Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ce cuprinde mai multe cartiere ale municipiului. Prima parte a acestuia s-a semnat în luna octombrie a anului trecut. Astăzi se va semna cea de a doua parte, care are ca obiectiv […]