Published On: vin, oct. 11th, 2013

APIA plăteşte avansul către fermierii care au depus cereri pe suprafaţă

nichiduta.ro

tractorAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură autorizează la plată, începând din 16 octombrie 2013, avansul către fermierii care au depus cereri de sprijin în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2013.
De acest avans beneficiază fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească.
„Pentru anul 2013, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 139,17 euro/ha. Avansul acordat fermierilor este în cuantum de 62 euro/ha, plăţile fiind efectuate în lei, la cursul de schimb de 4,4020 lei pentru un euro. Fermierii care au şi culturi declarate în cererea de sprijin vor primi şi plata naţională directă complementară în cuantum de 21 euro/ha”, ne-a declarat ec. Alexandra Gârleanu, director executiv A.P.I.A. Dâmboviţa.
în judeţul Dâmboviţa, au depus cerere pentru sprijinul pe suprafaţă 27.678 de femei, cu o suprafaţă totală de 132.922, 13 ha.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro