Published On: joi, mart. 1st, 2018

APIA anunţă începerea campaniei de depunere a cererilor unice de plată

nichiduta.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în perioada 01 martie – 15 mai 2018, se va desfăşura Campania de depunere a cererilor unice de plată din acest an. Această acţiune se va derula în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, respectând calendarul stabilit şi obiectivele propuse de instituţia noastră.
Pentru că „Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA”, Centrul Judeţean Dâmboviţa a organizat, în luna februarie, întâlniri zonale cu fermierii beneficiari sau potenţiali beneficiari ai formelor de sprijin destinate agriculturii. Aceste întâlniri s-au organizat cu sprijinul autorităţilor locale şi au avut ca scop consilierea şi informarea producătorilor agricoli din judeţ.
Şi în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online.
Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia împreună cu fermierul.
Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.
Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi.
Primăriile din fiecare localitate au afişat la loc vizibil listele cu programările fermierilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro