APIA a început efectuarea plăţilor în avans

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început astăzi, 16 octombrie 2020, acordarea plăţilor în avans pentru fermierii care au depus cerere unică de sprijin în acest an.
Sumele acordate ca plăţi în avans sunt de până la 70% în cazul schemelor de plăţi directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat pentru măsurile de dezvoltare rurală. Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Prin Hotărârea de Guvern nr. 819/2020, au fost stabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin care vor beneficia de plata în avans, după cum urmează: Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) -98,7381 euro/ha; Plata redistribu-tivă – primul interval (1-5 ha inclusiv) – 5 euro/ha, al doilea interval (peste 5 şi până la 30 ha inclusiv) – 48,1053 euro/ha; Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire) -57,8245 euro/ha; Schema de plată pentru tinerii fermieri – 36,6119 euro/ha.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Dâmboviţa a finalizat controalelele administrative, în vederea autorizării la plată în avans, pentru 21.189 de cereri unice de sprijin dintr-un total de 23.061 cereri depuse de fermierii dâmboviţeni.
De asemenea, prin Hotărârea de Guvern nr. 819/2020 a fost aprobat şi plafonul pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine la 71.300.000 euro.
Cuantumurile per cap de animal la speciile ovine/caprine se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIŞTE ÎŞI AŞTEAPTĂ RIVALA ÎN CUPELE EUROPENE DE VOLEI

In Liga Campionilor la volei feminin, din păcate, nici campioana României, CSM Volei Alba Blaj, care era acceptată direct în faza grupelor, nici vicecampioana Dinamo Bucureşti, care trebuia să susţină tur preliminar, nu s-au înscris în competiţie, din motive financiare!În Liga Campionilor la volei masculin, campioana României, CSM Arcada Galaţi, […]