Published On: mar, iul. 4th, 2017

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:
– Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la
1.000 lei.
– Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a poliţiei, pompierilor, jandarmilor sau ambulanţei.
– Nu apelaţi în mod abuziv 112 şi nu alertaţi în fals instituţiile specializate de intervenţie!
Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase, iar persoana care se pretează la asemenea fapte riscă să fie sancţionată contravenţional.
Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>