Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, sancţionată

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:
Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.
Ieri, 12 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi de un bărbat de 42 de ani, din
localitate, cu privire la faptul că iar fi fost sustrasă o sumă de
bani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză ar fi pierdut banii la jocurile de noroc şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 pentru a sesiza furtul acestora.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.
Stimaţi cetăţeni,
Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.
Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.
Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi DGASPC, alături de familiile în dificultate

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a vizitat alături de Cristiana Bucur, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, şi de alţi reprezentanţi ai acestei instituţii, mai multe familii dâmboviţene din comunele Ocniţa şi Gura Ocniţei, aflate în atenţia serviciilor locale şi judeţene de asistenţă socială. Cu […]