Published On: mar, mart. 27th, 2018

Apel pentru selectarea intermediarilor financiari pentru finanţarea fermierilor prin PNDR

nichiduta.ro

Fondul European de Investiţii (FEI) a publicat Apelul de expresii de interes pentru selectarea intermediarilor financiari care vor oferi finanţare fermierilor din România în cadrul instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului prevăzut în Programul National de Dezvoltare Rurală. Publicarea Apelului a fost făcută ca urmare a semnării Acordului de finanţare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la sfârşitul lunii noiembrie 2017.
Bugetul alocat pentru acest instrument prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este de 93,87 mil Euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat pentru finanţarea investiţiilor în cadrul sub-măsurilor 4.1 şi 4.1a – Sprijin pentru investiţii în exploataţii agricole şi pomicole, 4.2 şi 4.2a – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole şi pomicole, 6.4 – Sprijin pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de activităţi neagricole în spaţiul rural şi a proiectelor Leader care vizează investiţii similare acestor măsuri.
În concordanţă cu obiectivele Guvernului României, prin intermediul acestui instrument financiar, vor fi susţinute investiţiile şi cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale tinerilor fermieri sau ale fermierilor din zona montană, precum şi ale altor întreprinderi active în domeniul agriculturii sau care desfăşoară activităţi neagricole în spaţiul rural. De asemenea, pentru facilitarea implementării Programului National de Dezvoltare Rurală, beneficiarii Programului pot avea acces la credite pentru cofinanţarea privată a proiectelor contractate cu AFIR în cadrul măsurilor de investiţii pentru agricultură, procesare sau activităţi neagricole în spaţiul rural.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro