Published On: lun, iun. 11th, 2018

Aparate radar Trucam, în dotarea poIiţiştiIor dâmboviţeni

nichiduta.ro

Începând cu luna iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Dâmboviţa au în dotare două aparate radar cu laser Trucam, acestea fiind utilizate pe raza judeţului în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Pe lângă abaterile privind nere-spectarea regimului de viteză, aceste aparate radar sunt utilizate şi pentru constatarea altor încălcări ale legislaţiei rutiere.
Astfel, într-o acţiune desfăşurată poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale pentru viteză excesivă, fiind reţinute şi 7 permise de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.
Vă reamintim că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă două cauze principale generatoare de accidente de circulaţie!
Aveţi în vedere faptul că limita de viteză maxim admisă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv sau pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă, fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro