ANUNŢAT CU 48 DE ORE ÎNAINTE F.C.M. TÂRGOVIŞTE – URBAN TITU 1-1 (1-0)

S.A.

sportStadion – ALPAN – ŞOTÂNGA. Gazon bun de joc, spectatori 200, timp ploios, torenţial în repriza a 2-a.
Au marcat: DRAGNEA (22) -PENESCU (85).
Avertizaţi: OLTEANU, COMAN, MIHĂILĂ, LEŢU – DUMITRESCU, PENESCU.
Au arbitrat: DAN FLORIN (OLTENIŢA) – DIMANCEA PAUL şi FLORIN IACOB (ambii din
CONSTANŢA).
Observatori: GH. BADEA,
BOGDAN RĂDULESCU (ambii din BUCUREŞTI).
F.C.M.: BICA – OLTEANU,
COMAN (75 – ENESCU), CERNEA,
DAIA (85 – NEAGU), GÂLDĂU, DRAGNEA, LUNGEANU, MIHĂILĂ (80 – TIMOFTE), POPA, LEŢU. Antrenor: P. BECHEANU.
URBAN: DUMITRESCU –
ZIDĂROIU, LUNGU, BUTOI, MIRESCU, PENESCU, STAN (46 – T. CALOFIR), CORBU, IVAŞCU, PETCULESCU
(85 – NEGUŢ), C. CALOFIR. Antrenor: N. CROITORU. După multe incertitudini privind programul jocurilor din PLAY-OUT, până la urmă F.R.F. a hotărât să se oprească la un „BERGER” propriu şi să împartă meciurile cum a considerat de cuviinţă (să nu zicem interese).
Deşi cu o săptămână în urmă F.C.M. TÂRGOVIŞTE în prima etapă stătea, iată că înainte cu două zile (?!), F.R.F. ne informează (telefonic) că vom juca în prima rundă din Play-out, cu URBAN TITU. Evident, timp extrem de scurt să poţi pregăti cum trebuie un derby local, un meci de mare încărcătură psihică. Până la urmă a ieşit un egal, aş zice mai bun pentru F.C.M. decât pentru URBAN, deoarece diferenţa de 5 puncte dintre cele două echipe se menţine.
Însă nimic nu este sigur în acest moment pentru fotbalul din Liga a 2-a şi a 3-a. Nu se ştie cum va arăta noul sezon competiţional, ce sistem va aplica F.R.F., deoarece constat că orice opţiune a conducerilor cluburilor din Liga a 3-a nu este luată în seamă, F.R.F. tot ce crede ea face. Aşa că nu se ştie dacă se mai retrogradează, deoarece C.S.M. CÂMPINA, din
seria noastră, s-a retras, dând un semnal echipelor cu susţinere financiară din bani publici…
În acest context, se joacă doar pentru ca jucătorii să-şi ia slalariile şi primele de joc, că obiectiv nu mai este decât pentru locul întâi. Apropo, CHINDIA este ca şi promovată, dar va fi capabilă să se menţină în Liga a 2-a, mai ales din punct de vedere financiar, ştiind că an electoral (local) va fi în 2016?
Revenind la meciul zilei, putem să afirmăm că a fost peste aşteptări, organizarea foarte bună şi-a spus cuvântul. E adevărat, F.C.M. nu a câştigat, dar a ştiut să respecte adversarul, punctul obţinut de URBAN aparţine tot unui F.C.M.-ist, PENESCU.
Nu am înţeles de ce s-a pus atâta presiune pe arbitrii, mai ales când la pauză întreaga delegaţie din TITU a intrat pe teren să ceară explicaţii arbitrilor. La final, la insistenţele noastre, oficialii nu au mai consemnat atitudinea celor
din TITU în
raport. De altfel s-a văzut „efectul” în partea a doua, când doi jucători de la
URBAN trebuiau eliminaţi, unul pentru două galbene şi altul pentru lovire pe la spate fără minge chiar în faţa antrenorului CROITORU. Şi ca să rămânem tot la arbitraj, F.C.M. TÂRGOVIŞTE a fost frustată de două 11 metri (henţ în careu). Din cauza presiunii pusă pe brigadă, la pauză, de cei doi din TITU, arbitrii i-au favorizat pe oaspeţi, abia le-a făcut şi lor rost de două cartonaşe galbene, în schimb la gazde a acordat patru. De altfel, cei doi observatori, dar mai ales caseta video, recunosc henţul evident şi penalty-ul de care a fost frustată F.C.M. TÂRGOVIŞTE.
Să sperăm că acest punct le va ajuta celor de la URBAN, făcut cadou de arbitrii. De ce a fost înlocuit ANDREI STAN la pauză(?), că a jucat bine, după părerea noastră. Noi ştim de ce, dar mai ştim că noi suntem oameni de caracter şi că am „îngropat sabia războiului”…
Preintre remarcaţii oaspeţilor, evident, se numără PETCULESCU, ZIDĂROIU, PENESCU şi „MAO”.
De la gazde a plăct ECHIPA, în frunte cu GABI DRAGNEA, în noul său rol de mijlocaş. După ocaziile de gol, F.C.M. TÂRGOVIŞTE merita victoria, dar MAO a scos totul, în schimb URBAN a avut doar un singur şut (inspirat), al lui PENESCU, care s-a strecurat în poartă printr-o „pădure de picioare”. în rest nu a periclitat poarta lui BICA (uşor accidentat).
Cum spuneam, F.C.M. a luat un avantaj în faţa lui URBAN, din 4 meciuri are 2 victorii şi un egal, indiferent care va fi rezultatul din meciul retur din 16 mai, de la TITU. Aşadar, debutul în Play-out a fost făcut, să sperăm că F.R.F. nu va mai schimba „BERGER-ul” din nou, şi că acest program va rămâne până la final.
Pe 24 aprilie este reprogramat COMITETUL EXECUTIV al F.R.F., unde să sperăm că se va stabili noul sistem competiţional pentru ediţia 2014-2015. Pentru următorul meci, F.C.M. TÂRGOVIŞTE se deplasează la F.C. PĂPĂUŢI, iar URBAN joacă, cu CONPET PLOIEŞTI, la TITU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CALIFICAREA SORANEI Cele două victorii ale târgoviştencei în barajul cu Serbia au dus România în Grupa Mondială II a Fed Cup

România a trecut de Serbia cu scorul de 4-1, în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială II a Fed Cup. În ultimul meci al confruntării, perechea „tricoloră” formată din Monica Niculescu şi Irina Begu a câştigat partida cu sâr-boaicele Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, care au abandonat în primul set, la scorul […]