ANTRENAMENTE INEDITE PENTRU SORANA CÎRSTEA

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea (28 de ani, locul 84 WTA) a trecut repede peste eliminarea prematură de la Australian Open. Sportiva din Târgovişte continuă să se antreneze şi în sală, nu doar pe teren. Sorana a avut parte, luni, de un antrenament inedit, în care a combinat loviturile din box cu alergarea pe bandă. Totul, în cadrul unui exerciţiu extrem de solicitant.
După ce a fost eliminată încă din primul tur la simplu, de către Rebecca Peterson (64 WTA), Sorana a încheiat socotelile cu Grand Slam-ul de la Melbourne şi la dublu. Alături de buna sa prietenă Jelena Ostapenko, Cîrstea a pierdut meciul în faţa perechii Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez (Slovenia/Spania), cap de serie numărul 5, scor 5-7, 3-6.
Sorana Cîrstea, la Shenzen până în „sferturi”
Sorana Cîrstea a jucat deja în 2019, fiind eliminată în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA de la Shenzhen (China) de Alison Riske. Eşecul a fost pus şi pe seama faptului că Sorana Cîrstea a fost extrem de deranjată de faptul că oficialii de la Shenzhen au chemat-o de trei ori pentru a juca împotriva lui Alison Riske, în ciuda faptului că ploaia a reprezentat o constantă în oraşul chinez.
Altfel, după ce a anunţat la finalul anului trecut că s-a retras din echipa de Fed Cup a României, târ-govişteanca a primit prima veste proastă, la o săptămână după decizia luată. Cîrstea a fost informată de conducerea FRT că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020, scrie digisport.ro.
„Noi am prezentat-o ca şi componentă a lotului olimpic. Din păcate, regulamentul Federaţiei Internaţionale spune foarte clar că dacă ea nu va participa în ultimii doi ani ai ciclului olimpic măcar o dată la o competiţie de Fed Cup, nu va putea participa la Jocurile Olimpice. Poate va reveni asupra deciziei şi cred că dacă ea va începe să per-formeze în proba de simplu şi va avea un clasament pe care şi-l doreşte, cu siguranţă îşi va face timp şi pentru Fed Cup.
Avem căpitan-nejucător, avem antrenor la echipa de Cupa Federaţiei şi ei ştiu mai bine situaţia. Sunt şi un pic mai apropiaţi. Vom sta de vorbă cu ea când revine în ţară”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL