Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, gazda evenimentului Centenar – Potlogi 2018

Biserica Ortodoxă i-a prăznuit luni, 21 mai pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Această zi, a avut dublă semnificaţie pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa. Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a fost gazda unuia dintre cele mai mari evenimente din judeţul Dâmboviţa dedicate Centenarului Marii Uniri. Evenimentul s-a intitulat Centenar -Potlogi 2018, acţiune ce a celebrat cel mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din anul 1918.
Manifestarea de la Potlogi a reunit, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României: Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, lonuţ Fulea, Veta Biriş şi Adriana Ochişanu. Aceştia au fost acompaniaţi de către Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor lonuţ Dumitrescu. Alături de ei, pentru un scurt moment instrumental, a urcat pe scenă şi renumitul instrumentist Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia, cel care a concertat alături de toate numele importante ale muzicii populare româneşti.
Evenimentul a fost unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât şi din perspectiva locului şi a scenografiei care a fost concepută astfel încât să pună în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Opt familii din Cândeşti, premiate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, alături de deputatul Oana Vlăducă, a participat la un eveniment festiv, la Căminul Cultural din comuna Cândeşti, în cadrul căruia opt familii au fost premiate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. Acestora le-au fost acordate diplome de excelenţă şi premii din […]