Published On: mie, mai 23rd, 2018

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, gazda evenimentului Centenar – Potlogi 2018

nichiduta.ro

Biserica Ortodoxă i-a prăznuit luni, 21 mai pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Această zi, a avut dublă semnificaţie pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa. Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a fost gazda unuia dintre cele mai mari evenimente din judeţul Dâmboviţa dedicate Centenarului Marii Uniri. Evenimentul s-a intitulat Centenar -Potlogi 2018, acţiune ce a celebrat cel mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din anul 1918.
Manifestarea de la Potlogi a reunit, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României: Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, lonuţ Fulea, Veta Biriş şi Adriana Ochişanu. Aceştia au fost acompaniaţi de către Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor lonuţ Dumitrescu. Alături de ei, pentru un scurt moment instrumental, a urcat pe scenă şi renumitul instrumentist Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia, cel care a concertat alături de toate numele importante ale muzicii populare româneşti.
Evenimentul a fost unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât şi din perspectiva locului şi a scenografiei care a fost concepută astfel încât să pună în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro