ANPC reglementează informarea consumatorilor referitor la prezenţa factorilor alergeni în produsele alimentare neambalate

Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Preşedintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate.
Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate să fie însoţite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informaţii privind prezenţa substanţelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranţă.
Astfel, informaţiile trebuie să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării acestora.
De asemenea, informaţiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, uşor accesibil, lizibil, de neşters şi nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepream-balate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanţă, informaţiile privind substanţele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranţă figurează pe suportul de vânzare la distanţă, pe eticheta de preţ sau ambalajul de transport, precum şi în orice material informativ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reţineri în urma percheziţiilor de la Primăria Cojasca

Primarul, secretara primăriei, trei angajate din primărie, două dintre acestea de la Registrul Agricol, dar şi două angajate de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei Cojasca, reţinuţi pentru 24 de ore în urma percheziţiilor de la Cojasca, reţinerile au fost făcute în continuarea cercetărilor în dosarul instrumentat […]