ANINOASA – AFTER SCHOOL FUNCŢIONAL DE LA 16 SEPTEMBRIE

constantin maricescuIn comuna Aninoasa a fost implementat un proiect integrat, pe Măsura 322, ce a beneficiat de finanţare europeană. Una dintre componentele acestui proiect a fost realizarea unui after school, obiectiv finalizat, ce va intra în funcţiune la 16 septembrie. Aici vor fi asistaţi maximum 40 de elevi, din clasele
I-VIII.
„Deja identificăm şi facem anchete sociale pentru copiii care vor beneficia de serviciile acestui centru. Ei vor fi asistaţi de un cadru didactic, cadru medical, bucătar – printr-o firmă de catering şi un administrator. Centrul este dotat cu calculatoare şi oferă toate condiţiile optime. Toate sumele care se vor cheltui vor fi suportate de către Consiliul Local Aninoasa. Aici copiii îşi vor face temele, dar vor desfăşura şi alte activităţi împreună cu măicuţele de la Sf. Mănăstire Viforâta, care ne este partener în acest proiect ca şi Fundaţia Toni Music. Anchetele sociale vor viza acei copii care considerăm că au un risc de abandon şcolar, eventual cu părinţi plecaţi în străinătate, sau cei care au probleme sociale în familie. Dorim să îi sprijinim atât prin pregătirea şcolară dar şi, zilnic, cu o masă şi un desert”, ne-a declarat primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu.
In linii mari, obiectivele urmărite a fi atinse prin acest centru sunt: depăşirea dificultăţilor în parcurgerea circuitului de clasă, ajutor în efectuarea temelor, pregătirea examenului de capacitate, socializarea copilului şi dezvoltarea abilităţilor de exprimare şi comunicare.
Referindu-ne la instituţiile şcolare situate pe raza comunei Aninoasa, facem menţiunea că aici funcţionează trei şcoli – două cu clasele I-VIII şi una cu clasele I-IV, precum şi trei grădiniţe, câte una în fiecare sat component. Pentru toate, administraţia locală s-a îngrijit să facă achiziţia şi selecţia de oferte, în vederea realizării igienizării şi a reparaţiilor curente. Noul an şcolar va începe în cele mai bune condiţii pentru toţi şcolarii şi preşcolarii din Aninoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Revoluţie juridică în Arabia Saudită

Revoluţie în domeniul juridic în cel mai conservator stat musulman: Arabia Saudită. Regele saudit a adoptat, săptămâna aceasta, legea ce condamnă toate formele de maltratare. Gestul este considerat o premieră istorică, Arabia Saudită având sistemul juridic bazat pe cel medieval. Astfel, toate formele de violenţă fizică, psihică, sexuală, inclusiv ameninţarea […]