Published On: mar, aug. 6th, 2013

„ANIMATORI DE VACANŢĂ” SPORTUL PENTRU TOŢI

nichiduta.ro

sportÎncepând cu data de 29 iulie 2013, Fundaţia „Sportis” Târgovişte impelementează proiectul de tineret „SERVICII DE ANIMAŢIE ÎN CENTRELE DE AGREMENT PENTRU TINERET”, care are ca scop creşterea calităţii serviciilor de tabără oferite tinerilor în centrele de agrement pentru tineri din judeţul Dâmboviţa.
Proiectul, finanţat de MTS prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, propune într-o primă etapă selecţia a 20 tineri voluntari, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, din judeţul Dâmboviţa, care vor participa la un stagiu de formare „Animatori de vacanţă”.
Stagiul de formare „Animatori de vacanţă”, ce se va desfăşura în perioada 15-25.08.2013, presupune organizarea de cursuri teoretice şi practice, urmârindu-se abordarea de tematici precum: rolul şi responsabilităţile animatorului de tabără, metode animaţie în cadrul unei tabere, comunicare interactivă, muncă în echipă, planificarea activităţilor zilnice, elaborarea proiectelor de sejur, organizarea sejurilor în centrele de agrement, pregătirea şi desfăşurarea activităţilor, în centrele de agrement (activităţi sportive, trasee turistice, jocuri de cabană, concursuri tematice), expresie corporală, psihologie, management sportiv, teoria sportul pentru toţi, prim ajutor, etc., urmând ca la sfârşitul stagiului de formare cei 20 voluntari să dobândească competenţele şi abilităţile necesare pentru organizarea de evenimente sportive şi de agrement. Cursurile teoretice şi practice vor fi susţinute de către lectori specializaţi.
Voluntarii formaţi ca „Animatori de vacanţă” vor avea posibilitatea ca, în perioada 26.08-07.09.2013, să se implice în organizarea de acţiuni recreative şi de timp liber pentru un număr de 100 de copii şi tineri beneficiari aflaţi în tabără la Centrul de Agrement pentru Tineret „Stejarul” – Mărgineanca (Tătărani). Această acţinune va presupune şi o evaluare practică a competenţelor dobândite în urma absolvirii cursului de animatori de vacanţă.
Această acţiune va fi organizată în parteneriat cu Universitatea „Valahia” din Târgovişte – Facultatea de Ştiinţe Umaniste (Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro