Published On: joi, mart. 22nd, 2018

ANIF a pus în funcţiune 180 de staţii de pompare

nichiduta.ro

Întrucât au fost identificate anumite zone cu exces de umiditate pe terenurile agricole, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, a stabilit necesitatea punerii în funcţiune a staţiilor de pompare pentru desecare pe raza a 16 judeţe, preponderant din zona de sud a ţării. Astfel au fost puse în funcţiune 180 de staţii de pompare pentru evacuarea apei de pe o suprafaţă de 517 mii ha. În prezent, ANIF deţine în administrare un număr de 470 amenajări de desecare la nivel naţional, în suprafaţă totală brută de 3.085.895 ha, din care 1.463.926 ha cu evacuarea apei prin pompare şi 1.621.968 ha cu evacuarea apei gravitaţional.
ANIF a răspuns tuturor solicitărilor de desecare venite de la Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi la cererea beneficiarilor privaţi. Practic, ANIF a funcţionat cu toate staţiile de pompare de desecare aflate în administrarea sa, disponibile în acele zone. Costurile pentru aceste servicii de desecare sunt asigurate în cea mai mare parte din bugetul ANIF, doar beneficiarii privaţi având o contribuţie extrem de mică, de aproximativ 5% din totalul costurilor pentru lucrările solicitate. Potrivit prevederilor legale, ANIF desfăşoară acţiuni de prevenire şi protecţie a amenajărilor de îmbunătăţiri funciare aflate în administrarea sa faţă de factorii de risc şi a calamităţilor naturale, fenomenelor meteorologice periculoase şi a accidentelor la construcţii hidrotehnice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro