Angajatorii pot primi subvenţii de 2250 pe lună, pentru fiecare şomer încadrat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa aplică, în continuare, o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piaţa muncii a şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate creşterii şanselor de ocupare a şomerilor se numără acordarea de subvenţii în vederea stimulării angajatorilor pentru a încadra pe piaţa muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.
Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
De aceeaşi subvenţie beneficiază şi angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă. Dacă aceştia nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază de sprijin lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective.
De facilităţile menţionate anterior (subvenţie în cuantum de 2.250 lei) beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
În situaţia încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenţilor, ANOFM acordă angajatorilor subvenţii în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadraţi absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap subvenţiile se acordă pe o perioadă de 18 luni.
În primele zece luni ale acestui an, prin intermediul ANOFM, 19.669 de persoane au fost încadrate prin acordarea de subvenţii angajatorilor (conform Legii nr. 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare). Toate aceste subvenţii sunt asigurate de ANOFM prin implementarea de proiecte finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 20142020, urmărindu-se astfel creşterea oportunităţilor de încadrare în muncă a persoanelor aflate în dificultate din punct de vedere al ocupării. Facilităţile se acordă la solicitarea angajatorilor pentru persoanele din categoriile menţionate şi înregistrate în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

2018, un an fabulos pentru sportivi fabuloşi Sportivii Asociaţiei Club Sportiv Marin Marius Mihai Marţial Arts Târgovişte în anul ce se apropie de final au fost impresionante

Rezultatele Asociaţiei Club Sportiv Marin Marius Mihai Martial Arts Târgovişte 2018: – Campionatul Naţional Freestyle Kickboxing 24 Martie 2018, 9 medalii, 5 de aur, 3 de argint şi una de bronz. Marin George Mihai aur 16-18 juniori ani -70 kg k1 light, Marin Ovidiu David aur 16-18 ani -65 kg […]