Published On: joi, iul. 20th, 2017

Andrei Ivan nu a mai apucat să joace cu AC Milan Poate fi înlocuit la Ştiinţa de Mihai Mihăilă

nichiduta.ro

Chiar dacă sezonul trecut nu a fost unul prea reuşit, dâmboviţeanul, Andrei Ivan, a arătat că are valoare în tricoul Universităţii Craiova.
Preşedinţii Felix Grigore (acum la FRF) şi Marcel Popescu i-au frânat ascensiunea scoţându-l în forţă şi supraeval-uându-l. Ajunsese suma de transfer la 10 milioane de euro.
Se vehiculau numele unor echipe mari care-l căutau pe Ivan, gen Fc Barcelona, Espanyol şi alte grupări din campionatele mari de pe Bătrânul Continent. S-a refuzat unele oferte contracte destul de avantajoase de la FCSB şi FC Brugge.
„Jdechi” a deprins tainele fotbalului la Moreni, la copiii de la Flacăra, unde l-a avut ca antrenor pe Mircea Petrescu. Cu echipele de pe malurile Cricovului Dulce a particiat la patru turnee zonale şi două semifinale.
În anul 2011 a plecat la Sporting Piteşti pe o sumă derizorie. Peste alţi doi ani (2013) a fost înrolat la CSU Craiova. Datorită prestaţiilor bune a fost selecţionat în toate loturile naţionale. În familia tricolorilor a fost antrenat de Adrian Bumbescu şi Costel Gâlcă. Pentru Craiova Maxima a jucat 101 partide în toate competiţiile. După plecarea lui Bogdan Vătăjelu la Sporting Praga, a preluat banderola de căpitan al echipei.
În Liga 1 i-a avut ca antrenori pe Ovidiu Stângă, Gabi Balint, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu, Gigi Mulţescu, Devis Mangia.
Selecţionerii, Anghel lordănescu şi Cristoph Daum, i-au luat în considerare valoarea şi l-au convocat la lotul naţional. A îmbrăcat tricoul echipei naţionale de patru ori.
Andrei Ivan nu va putea juca cu echipa din Cetatea Băniei în Europa League, în dubla cu AC Milan, întrucât s-a transferat la FC Krasnodar (locul 4 în Rusia) pe o perioadă de cinci ani, cu un salariu de 500.000 de euro pe an, plus un bonus de un milion. FC Krasnodar este antrenată de fostul internaţional rus, Igor Şhalimov, iar antrenor cu portarii este românul, Daniel Tudor.
Suporterii olteni vorbesc despre faptul că Andrei Ivan va fi înlocuit, cu succes, tot de un dâmboviţean, Mihai Valentin Mihăilă (originar din Finta), care a ieşi campion naţional cu juniorii B de la CSU Craiova (4-2, în finală, cu Dinamo Bucureşti). Acesta a primit trofeul pentru cel mai bun jucător U17.
Acum se pregăteşte cu CSU 2 Craiova, care activează în Liga a 3-a. Aici este antrenor Cornel Papură, fost campion al Universităţii.
Se preconizează că într-un an, doi, va face saltul la echipa mare. Cu siguranţă va juca pe noul stadion, Ion Oblemeco, a cărui inaugurare (amânată de trei ori) va ave loc pe 25 august. Cocheta arenă din Bănie are o capacitate de 30.950 locuri.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro