Published On: mie, mai 23rd, 2018

Amenzile contravenţionale neplătite să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii

nichiduta.ro

Nu sunt puţini primarii care semnalează faptul că înregistrează pagube la bugetul local din cauza amenzilor neplătite. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a vorbit la Târgovişte despre varianta ca amenzile contravenţionale neplătite să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii, iar dacă această muncă pentru societate nu este prestată, rău-platnicii să facă închisoare. S-a luat în discuţie şi varianta ca poliţiştii să fie şi ei ceva mai toleranţi atunci când aplică amenzi, să ia în calcul problemele de sănătate mintală pe care le au în foarte multe dintre cazuri cei sancţionaţi contravenţional, însă ministrul de Interne a avut un punct de vedere destul de ferm, toată lumea trebuie să respecte legea şi să răspundă în faţa acesteia atunci când greşeşte.
„În ceea ce priveşte amenzile date cetăţenilor care nu au posibilităţi să le plătească, principiul este următorul: dacă nu avem posibilitatea să plătim amenzile contravenţionale, trebuie să avem grijă să nu greşim. In situaţia în care totuşi se întâmplă să avem amenzi contravenţionale şi să existe două categorii de cetăţeni, cei de bună credinţă care le plătesc şi care recunosc că pe un anumit palier contravenţional au săvârşit o contravenţie şi acei de rea credinţă care ştiu că nu li se poate întâmpla absolut nimic dacă primesc amenda contravenţională, dacă nu o plătesc, inclusiv în situaţia în care o instanţă dispune muncă în folosul comunităţii. Avem multe situaţii în care este dispusă această sancţiune de muncă în folosul comunităţii, dar în fapt ea nu se execută. Ori, dacă ştim că există probabilitatea reglementată în lege să fi privat de libertate dacă nu execuţi munca în folosul comunităţii, atunci cred că şi cei care au această rea credinţă şi nu-şi plătesc sancţiunile contravenţionale vor fi mai atenţi şi dacă nu există posibilitatea materială să-ţi achiţi sancţiunea atunci ştii sigur că există obligaţia să execuţi munca în folosul comunităţii, pentru că altfel faci închisoare”, a declarat la Târgovişte ministrul de Interne, Carmen Dan.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente