Amenzi pentru aprinderea focului în locuri neamenajate, precum şi parcarea autovehiculelor în alte zone decât cele special amenajate în acest scop

Jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga au continuat week-endul trecut acţiunile de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate.
Activităţile s-au desfăşurat în zonele Peştera lalomiţei, Horoabe, Lunca Padinei, Lăptici, Păstrăvărie, Blana, Lacul Bolboci, Zănoaga, Dichiu şi Piatra Arsă din munţii Bucegi, în locuri de campare, pe traseele montane şi la obiectivele turistice.
În urma acestora au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 avertismente şi o amendă în valoare de 100 de lei pentru aprinderea focului în locuri neamenajate, precum şi parcarea autovehiculelor în alte zone decât cele special amenajate în acest scop.
În cele 29 de activităţi de informare şi prevenire desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi Administraţiei Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 50 de pliante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doi ofiţeri au intrat în familia ISU Dâmboviţa

Doi subofiţeri, care au câştigat concursul de trecere în corpul ofiţerilor din luna mai a acestui an, cu 01 iulie, încep activitatea la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa. Este vorba de căpitan Anca Mihai Sorin – la Structura de securitate şi sublocotenent Borş Constantin Adrian […]