Published On: lun, ian. 4th, 2016

Amenzi mari pentru stăpânii câinilor fără microcipuri

nichiduta.ro

cainiÎntrucât statul nu mai subvenţionează vaccinul antirabic decât în cazul câinilor înregistraţi, există riscul real ca jumătate din animalele cu stăpân să rămână neindem-nizate. La scară mare, rabia ar putea scapa de sub control, consecinţe extrem de proaste pentru sănătatea animalelor, dar mai ales a oamenilor.
Proprietarii care, din diverse motive, au refuzat microciparea câinilor trebuie să ştie că riscă amenzi usturătoare, cuprinse între 2000-6000 lei, în cazul în care nu vor putea dovedi că şi-au vaccinat câinii antirabic.
Dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a precizat că aplicarea amenzilor va începe de la sfârşitul lunii februarie. Potrivit legii, imunizarea antirabică se face gratuit numai la câinii cu stăpân înregistraţi, care reprezintă cam 55-56% din totalul pe judeţ.

eJobs

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Fara Caini spune:

    Sunt perfect de acord cu amenda de 6000 ron pentru cei care nu sterilizeaza propiu caine si amenzi duble pentru cei care hranesc maidanezii pe domeniu public .

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro