Amenzi de 400 de milioane lei vechi în doar patru ore

I.B.

politiaPoliţiştii de la rutiera şi ordine publica au acţionat timp de patru ore, pentru siguranţa traficului rutier, ocazie cu care au constatat doua infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. În urma neregulilor descoperite poliţiştii au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.019 lei.
Dintre acestea, 91 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranţa, 48 pentru opriri neregulamentare şi 10 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului. Pentru salvarea de vieţi şi reducerea numarului de accidente rutiere, poliţiştii vor fi prezenţi în teren şi în zilele urmatoare.
Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularitaţile de drum şi de trafic!
Nu v[ angajaţi în efectuarea de depaşiri neregulamentare! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceaţa densa!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţa – va poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa bauturilor alcoolice; Nu conduceţi daca va simţiţi obosiţi! Planificaţi-va în aşa fel calatoriile, încât sa nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 – de kilometri.
Este chiar indicat s[ opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a va destinde şi a va reface forţele! Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depaşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplina siguranţa autoturismul, daca situaţia o impune! Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţa!
Va reamintim câteva recomandări de care trebuie sa ţineţi cont atunci când va aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victima:
– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul strazilor, dupa ce v-aţi asigurat în prealabil ca din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
– Nu va angajaţi în traversarea strazi în fuga, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de -transport în comun oprite în staţii;
– Respectaţi culorile semaforului electric;
– Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
– Circulaţi numai pe partea stânga a drumurilor publice, daca acestea nu au trotuare sau poteci;
– Sunt interzise deplasarile în grup pe partea carosabila a drumurilor publice!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Festivalul "Ion Dolănescu" un regal de muzică populară în weekend, la Târgovişte

Cea de a doua ediţie a Festivalui Naţional „Ion Dolanescu”, ce va avea loc sâmbata şi duminica , vine cu o surpriza placuta pentru târgovişteni. Artiştii vor urca pe scena amplasata în Piaţa Tricolorului iar accesul va fi liber. Festivalul este organizat de Fundaţia Culturala „Ion Dolanescu”, având sprijinul Consiliului […]