Amenzi de 1,58 milioane de lei pentru munca la negru

Pe parcursul anului trecut, prin acţiunile de control desfăşurate în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM au vizat 1455 de angajatori controlaţi din care 236 sancţionaţi. Pe acest segment de activitate au fost aplicate în total 317 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 1.875.400 lei. Tot în anul 2018, controalele privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarata (fără forme legale de angajare) s-au concretizat în cu identificarea a 180 angajatori care au folosit forţă de muncă nedeclarată. Au fost date amenzi de 1.580.000 lei – valoarea amenzilor aplicate pentru munca nedeclarată şi au fost depistate 113 persoane fără contract individual de muncă şi 218 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.
În urma controalelor desfăşurate, s-a constatat că munca nedeclarată s-a manifestat cu preponderenţă în comerţ, construcţii, prestări servicii, transporturi. În unităţile în care s-au constatat încălcări ale prevederilor legale, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate pentru munca fără forme legale din Codul Muncii, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă. În anul 2018, din totalul de 113 persoane găsite muncind fără forme legale, în 72 cazuri s-au întocmit contracte individuale de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oportunităţi pentru studenţii care vor să lucreze în Germania pe perioada vacanţei de vară

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa anunţă organizarea selecţiei pentru studenţii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacanţei de vară (minim 2 luni). Pot participa studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o […]