Ambulanţe noi pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa

La sfârşitul acestei săptămâni, şapte ambulanţe noi vor ajunge în parcul Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa. Acestea fac parte din lotul de primelor 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 – 2020 „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Este o dovadă a implicării corecte a Guvernului în rezolvarea problemelor existente în teritoriu, iar noile maşini de salvare ce vor ajunge în judeţ vor îmbunătăţi considerabil acţiunile de prim ajutor şi transport destinate pacienţilor dâmboviţeni.
Totodată, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD. Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneri-atele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PMP Dâmboviţa În majoritate, românii susţin iniţiativele promovate de partid

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară Dâmboviţa arată că „76% din cei care au răspuns la sondajul BCS sunt de părere că pensiile speciale trebuie eliminate, în vreme ce 69% cred că Guvernul Dăncilă ar trebui schimbat. (…) Acelaşi sondaj arată că Pro România şi ALDE […]