Published On: lun, mart. 19th, 2018

Alunecările de teren fac prăpăd în comuna dâmboviţeana Valeni

nichiduta.ro

Alunecările de teren iau amploare în comuna dâmboviţeană Văleni, trei familii fiind evacuate, iar opt gospodării afectate. În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018 s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de cca. 300 m, ce a afectat un număr de 11 gospodării.
În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate un număr de trei familii, ale căror locuinţe nu mai prezentau siguranţă, acestea mutându-se la rudele din localitate.
Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca. 200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto.
A fost afectată şi reţeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată reţeaua de distribuţie a energiei electrice.
Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmboviţa, cu ajutorul unui buldoexcavator.
Sâmbătă la faţa locului a fost Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi o comisie formată din reprezentanţii ISU „Basarab I” Dâmboviţa, care au analizat situaţia de la locul evenimentului.
Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către CLSU Văleni Dâmboviţa, urmând ca luni – 19 martie, în zona afectată să se deplaseze Prefectul judeţului Dâmboviţa, Inspectorul Şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialişti formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro