Alte 86 de paturi COVID CU OXIGEN vor fi operaționalizate în Dâmbovița

În DÂMBOVIȚA, 86 de noi paturi COVID CU OXIGEN vor fi operaționalizate. Decizia a fost luată având în vedere situația extrem de dificilă din spitale, datorată afluxului de pacienți infecțați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen. Astfel, în perioada imediat următoare, managerii spitalelor suport COVID-19 din Dâmbovița vor întreprinde demersuri în vederea operaționalizării de noi paturi cu oxigen, după cum urmează:

 • 60 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Găești
 • 16 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Pucioasa
 • 10 paturi – la nivelul Spitalului Municipal Moreni
  La solicitarea Prefectului județului Dâmbovița, dr. ing. Popa Aurelian, a avut loc o ședință în vederea identificării unor soluții pentru creșterea capacității de paturi cu oxigen în cadrul spitalelor suport COVID-19 de pe raza județului Dâmbovița, având în vedere situația extrem de dificilă din spitale, datorată afluxului de pacienți infecțați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen.
  La această întâlnire au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dr. ec. Ștefan Corneliu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, ec. Cristea Marilena-Luciana, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, jr. Jîjîie Antonel, Secretarul General al Județului, jr. Popa Stănescu-Dănuț Nicolae, directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, dr. Stoica Sorin, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Dumitrescu Claudiu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, ec. Gheorghe Mihail, directorul Medical din cadrul Spitalului Municipal Moreni, dr. Codrea Cristian, managerul Spitalului Orășenesc Pucioasa, jr. Ancuța Adriana, managerul Spitalului Orășenesc Găești, dr. Belușică Laurențiu, respectiv primarul Orașului Găești, Grigore Gheorghe.
 • Președintele CJ, Corneliu Ștefan: Pentru a nu bloca în totalitate activitatea Spitalului Județean de Urgență, vom lua toate măsurile necesare pentru a crește capacitatea de internare a pacienților COVID-19 și în celelalte spitale.
 • „În cursul acestei dimineți, am avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște: cea mai mare unitate medicală din județul nostru este copleșită de numărul mare al bolnavilor COVID-19 care sunt trimiși, în Târgoviște, de celelalte spitale din județ.
 • Pentru a rezolva această situație, astăzi, la solicitarea mea, împreună cu prefectul județului Dâmbovița, am avut o întâlnire la care au participat primari, reprezentanți ai primăriilor, dar și managerii spitalelor din Pucioasa, Găești și Moreni.
 • Pentru a nu bloca în totalitate activitatea Spitalului Județean de Urgență, am convenit împreună cu reprezentanții celor trei spitale din județ ca aceștia să ia toate măsurile necesare pentru a crește capacitatea de internare a pacienților COVID-19.
 • Am primit asigurări că fiecare spital din județ va reuși să se doteze, în cel mai scurt timp, cu echipamentele necesare, astfel încât pacienții să poată fi tratați, cât mai repede, în cea mai apropiată instituție medicală.”, ne-a declarat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CRIZĂ DE PERSONAL MEDICAL

CRIZĂ DE PERSONAL MEDICAL, de urgență, 45 de posturi scoase la concurs în cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, SĂNĂTATEA DÂMBOVIȚENILOR, PRIORITATE ZERO pentru președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în contextul în care situația este EXTREM DE DIFICILĂ în toate spitalele din județ, datorată afluxului de pacienți infecțați cu SARS-CoV-2 […]