Alocaţii majorate pentru 19.000 de copii dâmboviţeni

Majorarea alocaţiilor pentru copii a intrat în vigoare de luni, iar plata aferentă lunii aprilie se va face în mai. Începând cu luna aprilie 2019, alocaţia pentru copii a crescut la 300 de lei pentru copiii cu vârste de până în doi ani şi la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.
În judeţul Dâmboviţa, 19.000 de copii vor beneficia de această majorare, în urma adoptării de către Guvernul PSD – ALDE a unei Ordonanţe de Urgenţă care a modificat Legea 61/1993 şi Legea 448/2006. Ordonanţa a venit ca urmare a deciziei luate de Parlament privind creşterea acestor indemnizaţii după un amendament propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, privitor la creşterea deficitului bugetar pentru a putea susţine financiar această majorare.
Majorarea alocaţiilor ar fi trebuit să se aplice începând cu 1 martie, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza refuzului nejustificat al preşedintelui Klaus Johannis de a promulga bugetul naţional. Astfel 19.000 de copii din Dâmboviţa au pierdut banii în luna martie.
Tot începând de luni, sute de pensionari din Dâmboviţa beneficiază de majorări substanţiale ale cuantumului pensiei ca urmare a recalculării. Procesul recalculărilor vizează pensiile foştilor salariaţi încadraţi în grupele I şi II de muncă, ca urmare a unei modificări legislative la iniţiativa PSD, adoptată de Parlament în vara anului trecut.
Tot în acest an, vom avea şi o nouă creştere a punctului de pensie de care vor beneficia toţi pensionarii din România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Clădirea Primăriei Municipiului Târgovişte, iluminată în albastru de "Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului"

Primăria Municipiului Târgovişte a marcat, pentru al treilea an consecutiv, „Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului” (World Autism Awareness Day), prin iluminarea în albastru a clădirii admnistrative din centrul oraşului. În fiecare an, la data de 2 aprilie, în cadrul campaniei internaţionale „Light It Up Blue”, aproximativ 10.000 de clădiri […]