Alimentarea cu gaze naturale a Comunei Conţeşti – proiectul major al primarului Marian Alexandru pentru următorul mandat

Intr-o ordine firească, în cele trei mandate de până acum, primarul Marian Alexandru a avut ca priorităţi asfaltarea drumurilor din Conţeşti, modernizarea instituţiilor publice, cu accent pe şcolile din comună, ajutorarea bisericilor, iluminatul public, accesarea şi implementarea proiectelor mari pentru reţelele de apă şi canalizare. La fel de firesc, în următorul mandat proiectul major, pentru care a fost obţinut acordul Ministerului Economiei, este amenajarea sistemului de alimentare cu gaze naturale.
La Conţeşti, o comună care nu a fost ocolită de problemele sociale şi economice colaterale crizei medicale generate de pandemia de coronavirus, primarul Marian Alexandru, candidatul PSD pentru un nou mandat, a găsit şi de această dată resursele pentru continuarea proiectelor de dezvoltare. Aşa cum s-a priceput să aducă investiţii chiar din primul mandat, ajutând comuna să treacă mai uşor peste declinul economic din 2010, şi de această dată şi-au spus cuvântul experienţa în administraţia publică şi dorinţa de a face lucruri durabile pentru oameni. Nu este de mirare că, atunci când alţi primari dădeau din colţ în colţ, la Conţeşti s-au asfaltat drumuri, s-au găsit fonduri pentru funcţionarea corespunzătoare a instituţiilor publice şi milioane de euro pentru înfiinţarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
Pentru continuarea procesului de modernizare şi asfaltare a străzilor din comună, primarul Marian Alexandru a reuşit să obţină finanţare şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, vorbind aici despre obiective din Boteni, Conţeşti şi Bălteni. S-a ajuns astfel la un total de 16 kilometri de străzi asfaltate pe fonduri guvernamentale, o reuşită cu care foarte puţini edili se pot mândri. Tot la acest capitol trebuie incluse proiectele în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ultimul fiind dus la bun sfârşit în prima parte a anului. Cu prilejul semnării contractului, Marian Alexandru l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean că, odată realizată şi această investiţie, Comuna Conţeşti va fi asfaltată în proporţie de 99%. Un procentaj foarte ridicat, care nu se regăseşte nici măcar în toate oraşele mari.
La această dată, cea mai mare provocare, proiect major aflat în curs de implementare, este înfiinţarea sistemelor de apă şi canalizare. În satele Bălteni, Gămăneşti, Călugăreni şi Mereni, investiţia are o valoare de două milioane de euro, finanţare nerambursabilă din fonduri europene alocate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. S-a estimat că vor beneficia de aceste facilităţi în jur de 650700 de gospodării. Pentru restul comunei este prevăzută extinderea reţelei de apă iar sistemul de canalizare va fi realizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin Compania de Apă, tot cu fonduri europene. Este vorba aici de satele Crângaşi, Conţeşti şi Boteni, unde reţelele de apă-canal vor ajunge până la ultima gospodărie.
Proiectul sistemului de alimentare cu gaze a fost declarat eligibil!
Odată rezolvată problema drumurilor şi a infrastructurii de apă potabilă şi canalizare, în viziunea primarului Marian Alexandru următorul pas este realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale. Şi aici trebuie spus că au fost parcurse deja etape preliminare importante. Proiectul a fost aprobat şi avizat favorabil la Ministerul Economiei, soluţia propusă de primar fiind declarată eligibilă. A fost încheiat şi contractul de comodat cu Transgaz Mediaş, pentru amplasamentul Staţiei de Reglare şi Măsurare. De altfel , Marian Alexandru consideră că marea provocare pentru mandatul următor va fi obţinerea finanţării şi realizarea efectivă a alimentării cu gaze naturale a comunei.
Preocupare majoră pentru pregătirea anului şcolar
La Conţeşti, chiar dacă banii de la bugetul local nu sunt niciodată suficienţi, au fost alocate resursele necesare şi pentru investiţii mai mici dar la fel de necesare. Au fost ajutate bisericile iar pentru numeroşii navetişti a fost amenajată, pe cheltuiala primăriei, Gara Boteni. S-au făcut eforturi pentru ca oamenii să treacă mai uşor peste criza medicală, au fost împărţite măşti iar instituţiile publice sunt permanent dezinfectate şi sunt asigurate cu substanţe biocide. Pe măsură ce se apropie 15 septembrie, la Conţeşti se fac pregătiri pentru asigurarea unor condiţii civilizate, decente, pentru copii şi profesori. Şcolile arată foarte bine, sunt renovate şi extinse iar pentru eventualitatea reluării învăţământului online, Primăria este pregătită să cumpere tablete pentru elevi şi să asigure conexiuni la Internet. Un atuu important aici este şi biblionetul, investiţie realizată nu cu mult timp în urmă, care îşi dovedeşte şi din acest punct de vedere utilitatea. Ca o scurtă concluzie, prin investiţiile realizate în comună, prin modul în care a ştiut să stea alături de oameni, să îi asculte şi să le rezolve problemele, primarul Marian Alexandru a dovedit că le merită încrederea. Nu îi va dezamăgi nici pe viitor, iar puterea de muncă, experienţa acumulată în 12 ani de administraţie publică şi ambiţia de a aduce reţeaua de gaze naturale la Conţeşti îl recomandă cu prisosinţă pentru un nou mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Delir şi nebunie în perioada interbelică (XXXIV) De la Rudolf Valentino la Adolf Hitler

de Gilbert Guilleminault, coordonator_De când Lenin a ajuns să conducă Rusia, Krup-skaia a luat hotărârea de a merge prin şcoli, să-i înveţe carte pe copii. După ce a contactat o pneumonie periculoasă, a fost nevoie de o notificare oficială din partea soţului ei, trimisă oficial pentru a fi obligată să-şi […]