Alertă falsă pentru poliţiştii dâmboviţeni pe 112

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Petreşti au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Corbii Mari, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de o persoană. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare avansată de ebrietate, ar fi apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în mod fals, pentru a sesiza că ar fi fost lovit. Din cercetări a reieşit că bărbatul nu a fost agresat. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.
Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.
Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vacanţei in siguranţa

Semestrul I al anului şcolar 20172018 s-a terminat pe 2 februarie. Elevii sunt în vacanţă, cea intersemestrială, programată între 3 – 11 februarie 2018. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative, poliţiştii dâmboviţeni le recomandă copiilor să adopte o conduită preventivă întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul […]