Published On: mie, iul. 4th, 2018

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

nichiduta.ro

Luni, 2 iulie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au depistat un bărbat de 31 de ani în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal.
Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, vă informăm că persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.
Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro