„Alege! Schimbă! Combină!”

Ş.E.

alegeLa sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Săptămânii Europene a mobilităţii, Crucea Roşie Dâmboviţa, a organizat, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Şcolile Sanitare Postliceale „Christiana” şi ” Carol Davila”, în colaborare cu liceele ienăchiţă Văcărescu, Carabella, Colegiul Economic şi Liceul de Arte din Târgovişte, o activitate stradală constând în exerciţii fizice, în ritm de dans, în aer liber în Piaţa Tricolorului .
Totodată Crucea Roşie Dâmboviţa a furnizat 30 premii pentru participanţii la concursuri de biciclete organizate în şcoli din Târgovişte.
În perioada 16-22 septembrie se derulează Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2015, o campanie anuală despre mobilitatea urbană sustenabilă, care are ca scop curăţarea aerului şi, prin fiind multimodalitatea. Pentru 2015 se propune experimentarea oraşelor noastre prin folosirea de noi modalităţi de transport, în general pe cel în comun. Prin folosirea transportului în comun în detrimentul deplasării cu maşina personală se câştigă timp pentru efectuarea unor activităţi diverse, dar se economisesc şi banii noştri şi energia şi, în plus, scade poluarea. De asemenea, prin Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2015 se trage şi un semnal de alarmă asupra modului sedentar de viaţă, care duce la creşterea riscului pentru bolile cardio-vasculare, accidentele vasculare cerebrale, obezitate şi diabet zaharat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FC Aninoasa - Inter Olt Slatina 1-1 (0-0) Argumentele jucătorilor au fost modeste

Au marcat: Pahonţu (67), respectiv Ciprian Dinu (87). Meciul s-a disputat pe stadionul Comunal. Aninoasa: Bărboiu – V. Niculae (79 – Coman), Pahonţu, Ştefan, Cernea – Călinescu (70 – Matei), Rusu, Neacşu, Gămănescu, Roşciugă (75 Florea) – Moţoi (59 – Săndulescu). Rezerve neutilizate: Bicher, Leotescu, Postelnicu Antrenor: Puiu Becheanu (cu […]